Wat wij doen

Edens Plants & Creations is een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring met het kweken van planten. Daarnaast 25 jaar ervaring in het veredelingswerk van tuinplanten. Dagelijks wordt gewerkt aan onze visie ”Het ontwikkelen en telen van planten variëteiten die een bijdrage leveren aan mens en natuur”.

Wij zijn kwekers

Edens Plants & Creations is gespecialiseerd in het kweken van in pot gekweekte boomkwekerijgewassen. Hierbij ligt de focus op Calluna, Erica, Daboecia, Hebe en Coniferen in de kleinere potmaten. Er wordt gekweekt op 8 hectare gerecirculeerd containerveld en 2 hectare onder glas en folie. Jaarlijks vermeerderen we 8 miljoen planten, door de inzet van een gedreven team. Het grootste gedeelte van de afzet vindt in het najaar plaats, voornamelijk via de bloemenveilingen voor de nationale en internationale handel. Bij Edens Plants & Creations zijn circa 40 medewerkers en 30 flexibele jeugd werkzaam.
ACTUEEL AANBOD KWEKERIJ

Wij zijn veredelaars

Met het oog op de toekomst is Edens Plants & Creations 25 jaar geleden gestart met productvernieuwing. Waarbij voorheen plant hunting en spontane mutanten dé methode was om nieuwe planten toe te voegen aan ons sortiment, is de klassieke veredelingstechniek inmiddels het belangrijkste instrument om tot nieuwe variëteiten te komen. Bij klassieke veredeling wordt er gekeken naar de genetica van de planten. Eigenschappen zoals bloemkleur, resistentie tegen ziekten- en plagen en bloeiduur worden bij elke kandidaat in kaart gebracht. Aan de hand hiervan worden jaarlijks ouders geselecteerd, kruisingen uitgevoerd, zaden geschoond, gezaaid, zaailingen verspeend, opgepot en weer testsoorten opnieuw geselecteerd. Zo ontstaat er na jaren selectie een mooiere, sterkere plant.
PRODUCTEN VEREDELING

Onze merknamen op de markt

Voor de consument zijn onze producten te herkennen aan de volgende merknamen: Beauty Ladies (bloeiende heide), Skyline (knoploze heide), All Blooms (hebe), Woody World (conifeer) en Winter Ladies (erica). Deze planten worden door honderden kwekers over de hele wereld gekweekt.

Duurzaamheid en innovatie

Ons team werkt zowel binnen de veredeling als in de kwekerij aan innovatieve onderzoeksprojecten.